Winterklaarmaken van de boot, zelf doen of toch maar uitbesteden?

 

Het antwoord hierop kunt u terugvinden in uw polisvoorwaarden. Sommige polisvoorwaarden schrijven voor dat het winterklaarmaken van de boot dient te worden verricht door een daartoe gespecialiseerd bedrijf.

Het zelf uitvoeren van dit soort werkzaamheden wordt in sommige polissen dan ook direct bestraft met de vermelding dat er geen dekking is indien na het zelf winterklaarmaken er vorstschade ontstaat.
thermometer

Pas op met dit gegeven, want in geval van bevriezing van de motor, of nog erger zinken van de boot kan dit in de papieren gaan lopen.

Het zinken van een boot komt tijdens een 'normale winter' helaas zeer regelmatig voor. Als u na een zinkschade het bonnetje van het ingeroepen watersportbedrijf kunt tonen aan de expert, dan voorkomt dat een hoop financiële narigheid.


Boot zelf winterklaarmaken

 

Mocht u de boot zelf winterklaarmaken en is op uw polis een verplichting opgenomen dat het winterklaarmaken dient te worden verricht door een hierin gespecialiseerd bedrijf, dan adviseren wij u dit als eerste met uw eigen maatschappij te bespreken. Ervaring leert echter dat in de meeste gevallen van deze verplichting niet wordt afgeweken, gezien het feit dat als zij voor u een uitzondering maken, een week later de gehele watersportvereniging bij hen aan de telefoon hangt met een dergelijk verzoek.

Met de flexibele overstapmogelijkheden welke er momenteel zijn, kan Datacombinatie Yacht Verzekeringen u nog voor de invallende vorst een polis bieden waarin de eis niet wordt gesteld dat het winterklaarmaken dient te worden verricht door een hierin gespecialiseerd bedrijf, en waarbij u de boot zelf winterklaar kunt maken.

Dit kan u een hoop narigheid besparen, en u gaat er qua voorwaarden zeker op vooruit!

Mocht u vragen hebben of indien uw huidige polis een regeling kent waarbij u beter niet zelf de boot winterklaar kunt maken dan helpen wij u graag onder telefoonnummer 0181-323211.

Offerte bootverzekering
 
 
Dezelfde polisvoorwaarden, maar toch minder betalen >>
Bent u tevreden over uw bootverzekering, maar wilt u gebruikmaken van onze
expertise? Wij kunnen uw boot
verzekering overnemen met een premiekorting tot 15% !
 
 
Welkomstgeschenk voor nieuwe verzekerden >>
Sluit u een bootverzekering af met een nettopremie van € 300,- of hoger dan heeft u de keuze uit één van de volgende welkomstkado's;
 
 
Bent u al ambassadeur van Datacombinatie ? >>
Sluit op uw aanraden een mede-watersporter een bootverzekering via ons kantoor af, dan ontvangt u 1 jaar het watersportblad Zeilen. 
 
Doe de gratis premiecheck >>
Betaalt u niet teveel premie voor uw bootverzekering ? Wij doen geheel vrijblijvend een premiescan op uw polis. Lees meer>>
 
 
 

Ga snel naar