Is geen aftrek nieuw voor oud dan ook nooit een aftrek ?

In de advertenties komen wij de term “geen aftrek nieuw voor oud” regelmatig tegen.

Houdt dit dan ook in dat u nooit met een aftrek nieuw voor oud wordt geconfronteerd? Indien u de kleine lettertjes naleest, dan zult u bemerken dat hierop in nagenoeg alle gevallen uitzonderingen worden gemaakt en het blijft hier in de meeste  gevallen niet alleen maar bij sterk slijtende onderdelen zoals zeilen !

percentage

Als we de polisvoorwaarden lezen van de verschillende maatschappijen die menen te moeten aangeven dat er van aftrek geen sprake is, dan komen we in de polisvoorwaarden vele uitzonderingen hierop tegen waarop wel weer een aftrek van toepassing is. Wij kunnen u thans aangeven dat Datacombinatie Yacht Verzekeringen voor een deel van haar polissen op de uitgebreide cascovoorwaarden (polisserie NA tm NZ, en C)  geen enkele aftrek nieuw voor oud bij deelschade hanteert.

Onze conclusie is dan ook dat in de advertenties, maar ook de verzekeringsbrochures van de meeste aanbieders dit punt beter wordt voorgesteld dan in de uiteindelijke polisvoorwaarden staat vermeld. Helaas voor u zijn uitsluitend de polisvoorwaarden van toepassing en niet de veelbelovende advertenties. Wij raden u dan ook aan uw polisvoorwaarden goed door te lezen of contact op te nemen met uw tussenpersoon, of met Datacombinatie Yacht Verzekeringen.

Keuze op basis van uitsluitend de laagste premie

Tevens komen wij aanbiedingen van maatschappijen tegen welke men zelf kan berekenen op hun website. Vergeten wordt soms dat er een aanbieding volgt op basis van beperkt casco-voorwaarden, hetgeen resulteert in een aanzienlijk lagere premie, maar ook in mindere, en soms veel mindere voorwaarden ten opzichte van de uitgebreid casco-voorwaarden. Op een beperkt casco dekking is wel sprake van een aftrek nieuw voor oud bij deelschade.

Bij één maatschappij is het zelfs zo dat op de beperkt casco-dekking de schade ten gevolge van aanvaring (schade aan eigen boot), niet is meeverzekerd.

Naar onze mening dient verzekerde bij deze maatschappij in een geval van schade, waarbij deze niet aansprakelijk is, de schade aan diens boot zelf te verhalen, daar de wettelijke grondslag voor het verhalen van een schade door de maatschappij (in de rechten treden van verzekerde, na het doen van een casco-uitkering) hier niet van toepassing kan zijn.  Wij raden u aan bij het maken van uw keuze hier rekening mee te houden.

Wij adviseren u de advertentieteksten te laten voor wat ze zijn, en de polisvoorwaarden op te vragen mocht u een keuze willen maken bij welke aanbieder u uw boot wenst te verzekeren. Wij zijn u graag behulpzaam voor het maken van een weloverwogen keuze.

U kunt Datacombinatie Yacht Verzekeringen  hiervoor bereiken tussen 9.00 uur en 21.00 uur, van maandag  tot en met vrijdag op 0181-323211.


Offerte bootverzekering
 
 
Dezelfde polisvoorwaarden, maar toch minder betalen >>
Bent u tevreden over uw bootverzekering, maar wilt u gebruikmaken van onze
expertise? Wij kunnen uw boot
verzekering overnemen met een premiekorting tot 15% !
 
 
Welkomstgeschenk voor nieuwe verzekerden >>
Sluit u een bootverzekering af met een nettopremie van € 300,- of hoger dan heeft u de keuze uit één van de volgende welkomstkado's;
 
 
Bent u al ambassadeur van Datacombinatie ? >>
Sluit op uw aanraden een mede-watersporter een bootverzekering via ons kantoor af, dan ontvangt u 1 jaar het watersportblad Zeilen. 
 
Doe de gratis premiecheck >>
Betaalt u niet teveel premie voor uw bootverzekering ? Wij doen geheel vrijblijvend een premiescan op uw polis. Lees meer>>
 
 
 

Ga snel naar