Reisverzekering

Reisverzekering naast bootverzekering nog steeds noodzakelijk

Onwetendheid en allerlei onzinverhalen over 'dubbel verzekerd zijn' leiden ertoe dat watersporters zich nogal eens de vraag stellen of een reisverzekering nog nodig is.
Ten onrechte, want wie op reis en ver van huis met een serieus probleem wordt geconfronteerd, beseft meteen de meerwaarde van een goede reisverzekering.

Dat de noodzaak ter discussie wordt gesteld, wordt mede gevoed door 'borrelpraat' en halve waarheden in de media over de reikwijdte van de 'gewone' zorgverzekering.
De suggestie wordt daarbij gewekt dat die ook álle medische kosten over de grens dekt. Dit is echter niet het geval.
De Nederlandse overheid heeft daarover afspraken met slechts circa 30 landen, en onderling bestaan er vaak fikse verschillen.
Medische zorg in het buitenland wordt vergoed volgens de dáár geldende regels, en dat kan tot onaangename verrassingen leiden.

Zo biedt de Nederlandse basisverzekering met aanvullende verzekering volledige dekking indien je een verdragsland in een staatsziekenhuis wordt behandeld.
Echter, met name in veel Zuid en Oost Europese landen heb je grote kans dat alleen prive-klinieken de juiste zorg kunnen bieden.

Je moet om te beginnen dus al diep in de (buitenlandse) regels en polisvoorwaarden duiken voor een helder overzicht van wat er op reis allemaal wel en niet valt onder de basisziektekostenverzekering.

Daarbij moet je er dan ook nog aan denken tijdig een verzekeringskaart of een speciaal formulier aan te vragen.
En dan nog biedt die aanpak niet die extra's die een reisverzekering wel biedt.

Zoals vergoeding van de kosten van repatriëring, vergoeding van reis- en verblijfkosten voor meereizende familieleden of overkomst van familie.
Tel daarbij op dat de reisbagage is meeverzekerd én natuurlijk de wetenschap dat je - waar ter wereld ook - altijd kunt terugvallen op die enorme batterij aan hulpverleners.

Eén telefoontje naar de alarmcentrale en uw vragen worden snel en efficient voor u beantwoord, en indien noodzakelijk wordt de juiste instantie voor u in het buitenland benaderd.

Alles bij elkaar is die 'eenvoudige reisverzekering' zo gek nog niet.

Offerte bootverzekering
 
 
Dezelfde polisvoorwaarden, maar toch minder betalen >>
Bent u tevreden over uw bootverzekering, maar wilt u gebruikmaken van onze
expertise? Wij kunnen uw boot
verzekering overnemen met een premiekorting tot 15% !
 
 
Welkomstgeschenk voor nieuwe verzekerden >>
Sluit u een bootverzekering af met een nettopremie van € 300,- of hoger dan heeft u de keuze uit één van de volgende welkomstkado's;
 
 
Bent u al ambassadeur van Datacombinatie ? >>
Sluit op uw aanraden een mede-watersporter een bootverzekering via ons kantoor af, dan ontvangt u 1 jaar het watersportblad Zeilen. 
 
Doe de gratis premiecheck >>
Betaalt u niet teveel premie voor uw bootverzekering ? Wij doen geheel vrijblijvend een premiescan op uw polis. Lees meer>>
 
 
 

Ga snel naar